De giftige pen

Agatha Christie (auteur)
De rust in een klein Engels dorp wordt op wrede wijze verstoord door een aantal anonieme brieven, gevolgd door moord.
Extra onderwerp
Miss Marple ; personage
Titel
De giftige pen
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The moving finger
Uitgever
[Amsterdam]: The House of Books, © 2017
217 p.
ISBN
9789044352832 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Jerry Burton en zijn zus Joanna verhuizen naar Lymstock. De rust in het kleine Engelse dorp wordt op wrede wijze verstoord door een aantal anonieme brieven, gevolgd door moord. Miss Marple wordt gevraagd een en ander te onderzoeken. Ook in dit verhaal weet Agatha Christie (1890-1976) de spanning perfect op te bouwen.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, en er zijn er wereldwijd ruim 3 miljard van verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van…Lees verder op Wikipedia