Boek
Nederlands

En toen waren er nog maar ...

Ook verschenen als Tien kleine negertjes

Agatha Christie (auteur)
+1
En toen waren er nog maar ...
×
En toen waren er nog maar ... En toen waren er nog maar ...

En toen waren er nog maar ...

Ook verschenen als Tien kleine negertjes

Tien personen zijn op mysterieuze wijze uitgenodigd voor een weekend op een afgelegen eiland.
Titel
En toen waren er nog maar ...
Ook verschenen als
Tien kleine negertjes
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
And then there were none ...
Editie
1
Uitgever
[Amstelveen]: Pantheon, 2014
187 p.
ISBN
9789048822591 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Tien mensen, allen met een niet zo fraai verleden, worden uitgenodigd door een onbekende gastheer om een paar dagen door te brengen in een huis op een verder onbewoond eiland. Eén voor één worden ze vermoord. Wie is de moordenaar? Christies reputatie berust bijna voornamelijk op werk dat stamt uit de periode waarin ze dit boek schreef. Het is dan ook een bijzonder knap geschreven mysterieverhaal. Het plot zit heel vernuftig in elkaar en door subtiele slimmigheidjes wordt de lezer tot het eind van het verhaal misleid. De personages komen redelijk geloofwaardig over en het verhaal bevat veel vlotte en overtuigende dialogen. Spannend, verbijsterend, dit is Christie op haar best. Voor een brede lezerskring. Kleine druk en ruime interlinie op grauw papier.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia