Mma Ramotswes detectivebureau krijgt opdracht de gids van een safariclub te zoeken omdat hij geld van een klant krijgt; verder verdenkt een vriendin haar man van overspel.
Titel
Op safari
Auteur
Alexander McCall Smith 1948-
Vertaler
Ineke van Bronswijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The double comfort safari club
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2011
240 p.
Aantekening
Reekstitel op omslag The No. 1 Ladies' Detective Agency series
ISBN
9789021802084 (paperback)

Besprekingen

Het beste dames detectivebureau heeft het druk met het oplossen van plaatselijke mysteries en het geven van goede raad bij intermenselijke problemen. Vrienden en bekenden weten Mma Ramotswe en haar assistent Grace te vinden om hun te helpen, oplichters is ze te slim af, vreemdgangers wijst ze terecht en verdwenen gidsen weet ze te vinden. Tussen de bedrijven door regelt ze bruidsschatten, staat dictatoriale tantes te woord en arrangeert ze een huwelijk. Er komt geen moord of plot aan te pas. Dit boek is dan ook geen echte detective, het is zoals op het omslag staat een roman en gaat over het dagelijks leven in Botswana. Licht en met humor geschreven: je krijgt als je dit leest, zin ook naar Botswana toe te gaan. De auteur (1948) is geboren in Zimbabwe, hij is jurist en was professor in het medisch recht; nu is hij vooral schrijver van deze reeks. Er zijn naast dit boek tien andere delen in het Nederlands vertaald. De BBC heeft de boeken verfilmd. Normale druk.

Over Alexander McCall Smith

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Alexander McCall Smith (Rhodesië, 24 augustus 1948) is een Schots jurist en schrijver. Hij was professor in het medisch recht, maar is tegenwoordig vooral bekend als schrijver van de serie Het beste dames detectivebureau.


WerkenExterne links

  • (en) Werken van of over Alexander McCall Smith in bibliotheken (volgens de WorldCat-catalogus)
  • Literatuurplein
  • Poema Pockets
  • Librarything
  • Homepage van de schrijver
Lees verder op Wikipedia

Suggesties