Boek
Nederlands

Getij

Amanda Hocking (auteur), Karien Gommers (vertaler)
+1
Getij
×
Getij Getij
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Gemma (16) wil niet langer als Sirene leven en gaat op zoek naar een manier om de vloek op te heffen. Ondertussen heeft Sirene Penn haar zinnen gezet op Daniël, de vriend van Gemma’s zus. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Zeemeerminnen
Titel
Getij
Auteur
Amanda Hocking
Vertaler
Karien Gommers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tidal
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
332 p.
ISBN
9789021808345 (paperback)

Besprekingen

Gemma is een sirene. Haar gezang is betoverend, haar benen worden een visstaart als ze in zee duikt en ze kan in een vogelmonster veranderen. Het meisje heeft hier echter niet voor gekozen en zoekt wanhopig een manier om deze vloek ongedaan te maken.
Na het gevecht waarmee Slaaplied, het vorige deel in de serie, eindigde, is er in Getij een stabiele situatie. Er is een fragiele wapenstilstand bereikt waarin Thea en Gemma elkaar meer en meer vertrouwen. Toch kan dat niet lang blijven duren, want Penn en Lexi zijn volop op zoek naar een vervangster voor Gemma. Ondertussen draait Alex door als ongewenst gevolg van het sirenenlied. De liefde tussen Harper en Daniel groeit, maar wordt bedreigd door Penns interesse in Daniel. Voor het eerst in de reeks is er een flashback naar het verleden van de sirenes.
Amanda Hocking probeert op deze manier bagage te verwerken in de karakters en daden van deze wezens, maar slaagt slechts middelmatig in haar opzet. Zo verwijt Thea …Lees verder
De 16-jarige Gemma is door een oude vloek veranderd in een sirene, een wezen uit de Griekse mythologie. Gemma wil niet onder deze vloek blijven leven en is weer terug bij haar familie in het plaatsje Capri. De andere sirenen Penn, Thea en Lexi zijn ook in Capri komen wonen. Ze hebben besloten Gemma voorlopig nog in leven te laten. Dit geeft Gemma de tijd te zoeken naar een manier om de vloek op te heffen. Penn heeft ondertussen haar zinnen gezet op Daniël, de vriend van Gemma’s zus Harper. Derde, niet los te lezen deel van de vierdelige serie 'Watersong'*. Het verhaal is een originele mix van eigentijdse tienerlevens vol romantiek en de mysterieuze, gruwelijke en zinnelijke wereld van de sirenen. Het prettig leesbare verhaal is geschreven vanuit verschillende perspectieven, waarbij de flashbacks vanuit het perspectief van Thea een levendig kijkje in het verleden geven. Het steeds rustig voortgaande verhaal loopt aan het einde uit op enkele dramatische gebeurtenissen en een paar nieuwe…Lees verder