Boek
Nederlands

Mijn verjaardag

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Beer wordt vrolijk wakker, want het is zijn verjaardag vandaag. De feesthoedjes voor zijn vrienden staan al klaar. Maar het lijkt wel of ze het allemaal vergeten zijn! Beer gaat op onderzoek uit. Prentenboek met vrolijke gekleurde illustraties, met kijkgaten en een uitklappagina. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Mijn verjaardag
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[26] p. : ill.
ISBN
9789044832198 (hardback)

Besprekingen

Beer wordt vrolijk wakker, want het is zijn verjaardag vandaag. De feesthoedjes voor zijn vrienden staan al klaar. Maar het lijkt wel of ze het allemaal vergeten zijn! Beer gaat op onderzoek uit als er niemand naar zijn huis komt. Onderweg ziet hij zijn vrienden en polst hij voorzichtig of ze weten waarom het een feestelijke dag is, maar ze zijn steeds op weg naar een ander vriendje. De stevige gladde pagina’s hebben doorkijkjes. Eerst zie je de buitenkant van het huis met openstaande deur of raam, en als je omslaat kom je binnen. Langzaam wordt duidelijk wat er aan de hand is en bij de laatste uitklapbare pagina kan het feest beginnen. De illustraties vullen een spread en zijn opgebouwd uit kleurige vlakken zonder omlijning of schaduwwerking. Beer vertelt aan elk dier dat hij tegenkomt over iets wat hij heeft aangetrokken voor zijn verjaardag. Zo ontstaat een stapelvertelling. Voor de allerkleinste lezers komt de ontknoping achter de paginagrote flap als een verrassing, de grotere b…Lees verder

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties