Boek
Nederlands

Kascha

Anne C. Voorhoeve (auteur), Hilke Makkink (vertaler)
Kascha (bijna 12, ik-figuur) heeft heimwee. Sinds ze met haar Sinti-familie naar een dorp in Noord-Duitsland is verhuisd, stapelen de problemen zich op. Een hevige sneeuwstorm zet haar wereld op zijn kop. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Kascha / Anne Voorhoeve
Auteur
Anne C. Voorhoeve 1963-
Vertaler
Hilke Makkink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Kascha Nord-Nordost
Uitgever
Utrecht: Callenbach, 2015
237 p.
ISBN
9789026621468 (hardback)

Besprekingen

De bijna 12-jarige Kascha (ik-figuur) woont eind 1978 samen met haar Sinti-familie op een boerderij tegen de kust van Noord-Duitsland. Drie jaar eerder zijn ze vanuit Zuid-Duitsland hierheen verhuisd, vanwege een duistere zaak. Maar ook hier zit niemand op hen te wachten. Een enorme, aanhoudende sneeuwstorm maakt dat het gezin een tijdlang vastzit. Naast de andere problemen die er spelen is er daardoor ook nog de onvrijwillige aanwezigheid van een onsympathieke oom met zijn draak van een tienerdochter. Als daarbij onverwachts Kascha’s heimelijke vakantieliefde opduikt, maar die niet voor haar blijkt te komen, wordt het leven op de ingesneeuwde boerderij wel erg ingewikkeld voor Kascha. Door de aangename schrijfstijl wordt de lezer al snel het besneeuwde landschap van dit boeiende en originele verhaal ingetrokken om te genieten van Kascha’s observaties van en gedachtespinsels over de uitwaaierende gebeurtenissen. De oneerlijke discriminatie van het gezin speelt een rol, maar veel dorps…Lees verder

Over Anne C. Voorhoeve

Anne C. (Charlotte) Voorhoeve (Bad Ems, 19 december 1963) is een Duitse (scenario)schrijfster.

Opleiding en werkzaamheden

Voorhoeve studeerde politieke wetenschappen, amerikanistiek en geschiedenis, met als specialisatie de oudheid, in Mainz. Aansluitend werkte ze een jaar als assistent aan de University of Maryland waar ze tevens op vrijwillige basis redactiewerkzaamheden verrichtte voor een medisch vaktijdschrift. Hierna vestigde ze zich als zelfstandig redacteur en beoordelaar voor manuscripten en begon ze met het zelf schrijven van scenario's en proza.

Publicaties en thematiek

Haar eerste werk was het script Lilly Marlene. In 2002 werd dit door de MDR en ARTE verfilmd. Twee jaar later herschreef Voorhoeve haar scenario tot een roman die in 2004 verscheen en in 2006 herdrukt werd.

Voorhoeve pakt in haar boeken historische thema's op: in Lilly …Lees verder op Wikipedia