Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Goed volk : reisverhalen

Arthur Japin (auteur)
+1
Goed volk : reisverhalen
×
Goed volk : reisverhalen Goed volk : reisverhalen

Goed volk : reisverhalen

Reisverhalen en aantekeningen van ontmoetingen in het buitenland met buitenstaanders en mensen in nood, naast reportages en jeugdherinneringen.
Extra onderwerp
REI, VER, De Morgen, Boeken, verhalen
Titel
Goed volk : reisverhalen
Auteur
Arthur Japin
Taal
Nederlands
Uitgever
[Utrecht]: Magonia, 2016
159 p. : ill.
ISBN
9789492241078 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Arthur Japin reist veel, hij heeft niets met vasthouden aan geboortegrond en identiteit. Deze eerder her en der gepubliceerde reisverhalen en aantekeningen van ontmoetingen met marginalen, buitenstaanders, bedreigden en verstotenen in den vreemde spelen zich onder andere af in Zuid-Afrika, Amerika, Londen, Frankrijk, Italië, Argentinië, Suriname, Indonesië. De schrijver (1956) heeft het niet zo begrepen op literaire evenementen in het buitenland. Vol mededogen en respect bericht hij van individuen die lijden onder homohaat, armoede of alcoholisme en anderen die een originele oplossing voor de wrijvingen met hun omgeving hebben bedacht. Soms laat hij die personen grotendeels zelf aan het woord, andere keren brengt hij verslag uit van gebeurtenissen, zoals de viering van drie eeuwen betrekkingen tussen Ghana en Nederland. Statements over verbeelding, intuïtie en schrijverschap duiken op in gesprekken met onder anderen de Italiaanse romancier Alberto Moravia. Ook opgenomen is het verhaal…Lees verder

Over Arthur Japin

Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 26 juli 1956) is een Nederlandse acteur en schrijver. In 2004 kreeg hij de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een schitterend gebrek en in 2006 schreef hij met De grote wereld het boekenweekgeschenk met een recordoplage van 813.000 exemplaren. Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.

Biografie

Jeugd

Japin wilde in zijn kindertijd zo nu en dan iemand anders zijn. Zijn vader (Bert Japin) was onder meer toneelrecensent. De liefde voor het toneel zat er al vroeg in. Hij werd gepest en zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld en hij bevond zich in een isolement. Zijn vader pleegde zelfmoord toen Japin dertien jaar was. Het pesten ging door tot hij zestien werd. Het scheppen van een fantasiewereld, de vlucht uit de realiteit, was een middel om te overleven.

Na de middelbare school koos hij ervoor om van het ‘nu e…Lees verder op Wikipedia