Titel
De grote odalisk
Auteur
Bastien Vivès Florent Ruppert Jérôme Mulot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La grande odalisque
Uitgever
[Plaats van uitgave onbekend]: Dupuis, 2013
124 p. : ill.
ISBN
9789031432509 (hardback)

Besprekingen

Vernieuwend qua tekenstijl: losjes, alleen de contouren van gelaatstrekken en gebouwen. Vernieuwend qua verhaal: een absoluut vermogen voor de meest idiote situaties zonder de ernst van het plot ook maar enigszins aan te tasten. Dat levert een strip op van meer dan honderd pagina's waar je ademloos in blijft lezen. Drie meiden beroven zonder enige gêne feilloos musea als het Orsay en het Louvre, razen achternagezeten door de gendarmerie en de oproerpolitie met motorfietsen over trappen, gangen en daken, bevrijden en passant nog even een drugsdealer in Mexico omdat een van hen misschien een intieme relatie met hem wil, halen zo nodig helikopters neer en roven kunst, door perfecte timing, improvisatie, lenigheid, in extreem hoog tempo. En een volslagen gebrek aan normen gepaard aan (door de losse tekenstijl gesuggereerde) ultieme schoonheid. Klasse, en uniek en met vaart. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Bastien Vivès

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door X-Javier

Bastien Vivès (Parijs, 11 februari 1984) is een Franse stripauteur. Hij studeerde grafische kunsten aan ESAG Penninghen en de École des Gobelins (animatie) te Parijs. Het werk van Vivès is erg beïnvloed door de Japanse manga.

Vroeg werk

Onder het pseudoniem Bastien Chanmax debuteerde hij met een webcomic. Deze werd opgemerkt door Casterman en Bastien Vivès debuteerde met het stripboek Meisje(s) in 2007. In 2008 kreeg Bastien Vivès erkenning voor zijn strips De smaak van chloor en In mijn ogen. Samen met Merwan maakte Vivès de historische peplumstrip Voor het rijk, waarvan drie delen verschenen bij Dargaud. Beide auteurs namen zowel scenario als tekeningen voor hun rekening, in deze strip die zowel Romeinse legionairs als fantastische wezens toont.

Polina

In deze strip volgen we de jonge Polina Oulinov. Ze wordt opgemerkt door de befaamde dansleraar Boji…Lees verder op Wikipedia