Strip
Nederlands

Meisje(s) : Alice, Charlotte & Renaud

Bastien Vivès (auteur)

Meisje(s) : Alice, Charlotte & Renaud

De meisjes heten Alice en Charlotte. Ze zijn negentien, op de drempel van kindertijd en volwassenheid, levenslustig en goedlachs, helemaal van deze tijd. Uiteraard houden ze van shoppen, maar het belangrijkste in hun leven is en blijft de liefde, die behalve veel vreugde ook grote onzekerheid met zich meebrengt... Bastien Vivès doet met groot inlevingsvermogen verslag van hun belevenissen en ziel
Onderwerp
Adolescentie
Titel
Meisje(s) : Alice, Charlotte & Renaud / scen. en tek. Bastien Vivès
Andere titel
Meisje(s) : Alice, Charlotte en Renaud
Auteur
Bastien Vivès
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Elle(s)
Editie
1
Uitgever
Doornik: Casterman, 2011
98 p. : ill.
ISBN
9789030365389 (hardback)

Besprekingen

Debuutalbum van de Franse striptekenaar, een van de meest opvallende nieuwe talenten in de Franse stripwereld. Het verhaal gaat over twee Parijse meisjes, Charlotte en Alice, 19 jaar oud. Ze shoppen, feesten, gaan op vakantie en experimenteren met de liefde. Charlotte maakt kennis met Renaud, een jongen van wie ze het gevoel heeft dat ze door hem gestalkt wordt. Hij is anders dan de meeste andere jongens, maar het klikt tussen hem en de meiden. Toch is het einde anders dan je zou verwachten. Het tekenwerk is bijzonder: tussen realistisch en karikaturaal in, met groot getekende ogen en monden, lelijke, soms grove gelaatstrekken, detailtekeningen en sombere, soms zelfs erg donkere kleuren. De belettering in ballonnen is erg wisselend van grootte en soms moeilijk te lezen. Voor jongeren vanaf ca. 15 jaar en volwassenen die zich in de situaties over relaties en liefde zullen herkennen.

Over Bastien Vivès

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door X-Javier

Bastien Vivès (Parijs, 11 februari 1984) is een Franse stripauteur. Hij studeerde grafische kunsten aan ESAG Penninghen en de École des Gobelins (animatie) te Parijs. Het werk van Vivès is erg beïnvloed door de Japanse manga.

Vroeg werk

Onder het pseudoniem Bastien Chanmax debuteerde hij met een webcomic. Deze werd opgemerkt door Casterman en Bastien Vivès debuteerde met het stripboek Meisje(s) in 2007. In 2008 kreeg Bastien Vivès erkenning voor zijn strips De smaak van chloor en In mijn ogen. Samen met Merwan maakte Vivès de historische peplumstrip Voor het rijk, waarvan drie delen verschenen bij Dargaud. Beide auteurs namen zowel scenario als tekeningen voor hun rekening, in deze strip die zowel Romeinse legionairs als fantastische wezens toont.

Polina

In deze strip volgen we de jonge Polina Oulinov. Ze wordt opgemerkt door de befaamde dansleraar Boji…Lees verder op Wikipedia