Boek
Nederlands

De vlucht

Bruce Coville (auteur), Paul Kidby (illustrator), Ineke van Bronswijk (vertaler)
Gerald is een nogal angstige griffioen. Hij schaamt zich daar zo voor, dat hij besluit naar de mensenwereld te vluchten, samen met zijn leraar, kabouter Abelard Kroniekus. In de mensenwereld ontmoeten ze Brad en blijkt Gerald stoerder te zijn dan hij zelf dacht. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dapper zijn, Magie
Titel
De vlucht
Auteur
Bruce Coville 1950-
Illustrator
Paul Kidby
Vertaler
Ineke van Bronswijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hatched
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2017
257 p. : ill.
ISBN
9789000346165 (hardback)

Besprekingen

Gerald is een griffioen, een wezen met het lichaam van een leeuw en de kop van een adelaar. Hoewel griffioenen over het algemeen stoere dieren zijn, is Gerald nogal bang aangelegd. Hij schaamt zich daar zo voor dat hij besluit naar de mensenwereld te vluchten, samen met zijn leraar, de kabouter Abelard Kroniekus. Hij verstopt zich in een schuur en wordt gevonden door mensenkind Brad. Samen met Brad leert hij de kabouterwereld kennen, en besluit dan een dappere daad te verrichten. Door de drie verschillende werelden en perspectieven die in het boek afwisselend aan bod komen, kost het aan het begin enig doorzettingsvermogen om het verhaal te doorgronden en in de geschetste verhaalwerelden mee te gaan. Maar wanneer je die wat merkwaardige fantasiewereld voor lief neemt, ontvouwt zich een grappig en spannend avontuur over vriendschap, moed en vertrouwen in jezelf. De tekst bestaat uit dagboekfragmenten vanuit verschillende perspectieven, brieven en aantekeningen in gevarieerde opmaak, afg…Lees verder

Over Bruce Coville

Bruce Coville (Syracuse (New York), 16 mei 1950) is een Amerikaans schrijver van kinder- en jongvolwassenenboeken. Hij werd geboren in Syracuse in de staat New York en is daar blijven wonen, behalve toen hij aan de Duke Universiteit in New York ging studeren.

Christopher Paolini, bekend van Eragon, noemde Coville ooit eens 'een van zijn grootste inspiratiebronnen'. Vooral diens Jeremy Tatcher, Dragon Hatcher bracht hem op het idee voor zijn vierdelige boekencyclus.

Jeugdjaren

Coville groeide op een paar kilometer buiten de stad Phoenix in NY. Als kind was Coville een gretig lezer. Vooral Mary Poppins, Dr. Dolittle en andere series als Nancy Drew en The Hardy Boys vond hij fantastisch. Toen hij in de zesde graad zat ontdekte hij zijn passie voor het schrijven en op zeventienjarige leeftijd begon hij serieus over een toekomst als auteur na te denken.

Lees verder op Wikipedia