Boek
Nederlands

Hebbes

Carry Slee (auteur), Philip Hopman (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Poeke en Piek lijken heel gewone dames, maar ze doen niets liever dan iedereen pesten en prijzen afhandig maken om hun prijzenkast vol te krijgen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Diefstal, Wedstrijden
Titel
Hebbes / Carry Slee ; met tek. van Philip Hopman
Auteur
Carry Slee
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]:: Prometheus, 2002
219 p. : ill.
ISBN
90-649-4015-0

Besprekingen

Verhaal over het jongetje Noël dat zulke mooie verhalen kan bedenken en over Poeke en Piek, twee krengerige dames in fladderjurken, die al sinds ze klein waren niets liever doen dan iedereen plagen en pesten en prijzen afhandig maken om hun prijzenkast vol te krijgen. Als Poeke en Piek er lucht van krijgen dat de burgemeester een verhalenwedstrijd heeft uitgeschreven, ontfutselen ze Noël zijn verhaal en winnen de wedstrijd. Niemand (behalve meester Timo) gelooft dat het Noëls verhaal was en tot overmaat van ramp worden Poeke en Piek ook nog eens leraressen op Noëls school, waar ze Noël en de andere kinderen terroriseren. Na veel verwikkelingen weet Noël echter, samen met meester Timo, de zaak tot een goed einde te brengen.Vijftigste (!) boek van Carry Slee. Het is een vlot en levendig geschreven, humoristisch verhaal met veel dialoog en weinig diepgang. Fantasievol maar wel met een erg hoog Roald Dahl gehalte, 'De Heksen' en 'Mathilda' komen direct in je op. Dahls niveau haalt Slee ec…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia