Strip
Nederlands

Zeke vertelt ...

Cosey (auteur)

Zeke vertelt ...

In de reeks:
Genre:
Vrouwenvertellingen.Toen was Zeke vooral "A Song" met miljoenen verkochte platen. Je zag hem samen met The Moody Blues, Pink Floyd, Bob Dylan, Stevie Wonder, Charles Bukowski, Jack Kerouac, Andy Warhol en andere (zeg maar ?alle') groten.Toen hield Zeke van Avery, even mooi als briljant.En toen... niets meer. Wég, Zeke. Verdwenen. In rook opgegaan.Na twintig jaar afwezigheid ? ja hoor... ken-je-me-
Extra onderwerp
strips
Titel
Zeke vertelt ...
Auteur
Cosey
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 1999
95 p. : ill.
ISBN
90-314-2218-5

Besprekingen

Dit op zichzelf staande stripverhaal wordt voorafgegaan door enkele pagina's vol met mededelingen, details en gebruikt fotomateriaal en dergelijke als een soort voorstudie. Het album zelf verhaalt over Zeke, een popster in de jaren zeventig, die indertijd plotseling verdween. Hij heeft zich teruggetrokken bij de Mekong, tussen Laos en Birma. Na twintig jaar vindt zijn bejaarde en ietwat seniele moeder Esmé hem daar terug. Ze wordt daarbij vergezeld door de jonge uitgeefster van Zeke's dichtbundels. Nog afgezien van het slot een bizar verhaal, omdat een groot deel ervan verteld wordt door Zeke. Hij komt namelijk aan de kost door het vertonen van popartachtige dia's en geeft daarbij zijn verleden en opvattingen bloot aan de plaatselijke bevolking. Deze flashbacks en de ontmoeting met zijn moeder en de mooie Cheyenne brengen verrassende zaken aan het licht, die het geheel niet erg overtuigend maken. In dit overigens prachtig getekende album komt Cosey zeker niet tot een hoogtepunt.

Over Cosey

CC BY 2.5 - Foto van/door Esby (talk) 12:55, 26 August 2008 (UTC)

Cosey, pseudoniem van Bernard Cosendai (Lausanne, 14 juni 1950), is een Zwitsers striptekenaar. Hij is vooral bekend voor zijn reeks Jonathan en het one-shot Op zoek naar Peter Pan.

Biografie

Cosey werd als Bernard Cosendai geboren in Lausanne, Zwitserland. Hij werkte eerst als grafisch ontwerper voor een reclamebureau voor hij strips begon te tekenen.

In 1970 ontmoette hij Derib, tekenaar van Yakari, die Cosey aanmoedigde om zelf strips te maken. Hij tekende eerst enkele verhalen voor kranten: Monfreid et Tilbury op scenario van André-Paul Duchâteau voor het Belgische Le Soir, Paul Aroïd (1971) en Séraphin Ledoux (1974) voor het Zwitserse 24 Heures de Lausanne. In 1975 startte hij met Jonathan zijn eigen reeks op. De avonturen van de dromerige twintiger verschenen in het weekblad Kuifje en kenden een groot succes. In 1982 won het album Kate…Lees verder op Wikipedia