Strip
Nederlands

De gouden eeuw. Boek 2

Cyril Pedrosa (auteur), Roxanne Moreil (scenarist)
Met de winter is ook de oorlog begonnen. Terwijl de opstandelingen hun troepen verzamelen en oprukken vanuit het Peninsula, belegert prinses Tilda het kasteel van haar broer om haar troon te heroveren. Bovenop de wallen, op de eerste rij, staan de ‘geuzen’ klaar voor de aanval. Dit tweede deel vormt het majesteitelijke sluitstuk van het schitterende epos ‘De Gouden Eeuw’. Een boek dat een revoluti
Extra onderwerp
4 sterren (Knack)
Titel
De gouden eeuw. Boek 2 / auteur Pedrosa ; scenario Moreil
Auteur
Cyril Pedrosa
Scenarist
Roxanne Moreil
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'âge d'or 2
Uitgever
Marcinelle: Dupuis, 2020
175 p., [19] p. : ill.
ISBN
9789031438624 (hardback)

Over Cyril Pedrosa

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Cyril Pedrosa (Poitiers, 22 november 1972) is een Franse animator van tekenfilms en stripauteur. Hij volgde een opleiding aan de École des Gobelins (tekenfilm) en ging daarna aan de slag bij Disney France.

Zijn eerste strips maakte hij scenario van David Chauvel, Ring Circus en Shaolin Moussaka. Geen van beide kende een commercieel succes. Daarna begon hij met strips op eigen scenario. Hiervoor putte Cyril Pedrosa uit de realiteit. Drie schimmen, een graphic novel van 270 pagina's in zwart wit, is gebaseerd op een bevriend koppel dat een kind verloor. Portugal, een graphic novel van 250 pagina's in kleur, is gebaseerd op de eerste reis van Cyril Pedrosa naar Portugal, het moederland van drie van zijn grootouders. Stripgids noemde Portugal een meesterwerk en een van de allerbeste strips van de voorbije tien jaar.

Bibliografie