Strip
Nederlands
2012. Als Jack thuiskomt van zijn werk treft hij het levenloze lichaam aan van zijn vrouw Patience. Net nu hun leven eindelijk de goede kant op leek te gaan, stort zijn wereld in. Patience, zijn grote liefde, zwanger van hun eerste kind bovendien, is vermoord. Jack zweert de moordenaar te zullen vinden en haar dood te zullen wreken.

Het jaar 2029. Jack is nog altijd alleen en verbitterd
Titel
Patience
Auteur
Daniel Clowes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Patience
Uitgever
Amsterdam: Scratchbooks, 2016
177 p. : ill.
ISBN
9789492117458 (hardback)

Besprekingen

Na vijf jaar eindelijk weer een nieuwe graphic novel van een van de grootmeesters in het strip/graphic novelgenre (Eightball, Ghostworld, De ideale man), de veelvuldig bekroonde (onder andere Pen, Eisner, Harvey Awards) Daniel Clowes (1961). Het is 2012: hoofdpersoon Jack heeft zijn leven eindelijk aardig op de rails als het onbegrijpelijke gebeurt: bij thuiskomst van zijn werk treft hij zijn vriendin Patience (zwanger van hun eerste kind) dood aan. Vermoord. De dader wordt niet gevonden. 2029: Jack, nog steeds treurend om zijn geliefde Patience, krijgt een tijdreis-serum in handen en keert terug naar het verleden (2006, 1985) om te proberen de geschiedenis te veranderen zodat Patience in leven blijft. Dat is het begin van een reeks bizarre, psychedelische avonturen waarin al gauw duidelijk wordt dat met de tijd en het verleden niet te spotten valt en die de held, die soms door het verleden raast als een olifant in een porseleinkast, voor moeilijke keuzes stelt. Fraai vormgegeven boek…Lees verder

Over Daniel Clowes

Daniel Gillespie Clowes (Chicago,14 april 1961) is een Amerikaans striptekenaar. Hij volgde kunstacademie aan het Pratt Institute (Brooklyn, New York) van 1979 tot 1983. Hij debuteerde in 1985 met een zesdelige stripreeks, Lloyd Llewellyn, uitgegeven bij Fantagraphics.

Hij staat bekend om zijn persoonlijke stripreeksen rond het alledaagse leven van mensen. Zijn bekendste werk is Ghost World, dat in 2001 verfilmd werd als Ghost World door Terry Zwigoff.

Hij heeft ook platenhoezen geïllustreerd, waaronder Everything Looks Better in the Dark (1987) door Frank French en Kevn Kinney, en het The Supersuckers album The Smoke of Hell (1992). Zijn tekeningen zijn ook te zien in de videoclip voor The Ramones' cover van Tom Waits' "I Don't Wanna Grow Up".

Publicaties

Reeksen