Dwarsligger
Nederlands
Een jonge joodse vrouw probeert te overleven in de turbulente jaren van de Tweede Wereldoorlog; tijdens verzetswerk in Frankrijk ontdekt ze waar haar toekomst ligt.
Titel
Echo
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Carla Benink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Echoes
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2012
570 p. ; 12 cm
ISBN
9789049802004 (paperback)

Besprekingen

In 1915 ontmoet Beata Wittgenstein de liefde van haar leven, Antoine, een Franse officier. Tegen de wil van haar ouders trouwt ze met hem en neemt daarmee afstand van haar familie en haar joodse achtergrond. Toch ontkomt het gezin tijdens het opkomend nazisme niet aan de vervolgingen. Zelfs de 18-jarige dochter Amadea die haar eigen roeping heeft gevolgd en in het klooster is ingetreden, is niet veilig. Ze belandt in een kamp, weet te ontvluchten en komt uiteindelijk in Frankrijk terecht waar ze een belangrijke rol in het verzet gaat spelen. Tijdens dit werk komt ze in contact met Rupert, een Engelse geheimagent die met kindertransporten uit Duitsland veel joodse kinderen heeft gered. Romantisch verhaal vol toevalligheden dat zich afspeelt tegen het decor van de Tweede Wereldoorlog. Voor een groot, vrouwelijk lezerspubliek. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de …Lees verder

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia

Suggesties