Boek
Nederlands
Als een jonge chirurg tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog tot vampier wordt gemaakt, worstelt hij met zijn nieuwe identiteit. Driehonderd jaar later maakt hij zijn geliefde tot vampier, die daarna met dezelfde gevoelens worstelt.
Titel
De eeuwige tijd
Auteur
Deborah Harkness
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Time's convert
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2019
448 p.
ISBN
9789022584767 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Na de geweldige trilogie ‘Allerzielen’ een nieuw boek van deze auteur, dat aansluit op de serie. Dit verhaal gaat grotendeels over Marcus, de zoon van vampier Matthew de Clermont. Matthew heeft in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog de jonge chirurg Marcus MacNeil een nieuw leven geschonken als vampier. Maar het leven als vampier is voor Marcus in eerste instantie niet zo gemakkelijk als hij dacht. Driehonderd jaar later wordt hij verliefd op Phoebe. Ze besluiten om van haar een vampier te maken, maar ook in het moderne Londen is het niet eenvoudig om een nieuwe vampier te zijn. Intussen verblijven Diana en Matthew in Frankrijk, met hun twee peuters die al magische krachten hebben en een ondeugende griffioen hebben opgeroepen. Het verhaal geeft een interessant kijkje in de historie door het lange leven van de vampiers. De auteur, geschiedenisprofessor, heeft gedegen research gedaan en heeft een bijzondere wereld opgebouwd met sympathieke personages, romantiek, een vleugje spanning…Lees verder

Over Deborah Harkness

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Deborah Harkness (Philadelphia, 5 april 1965) is een Amerikaans geleerde en schrijfster. Ze wordt beschouwd als een goede historicus wat betreft wetenschap en medicijnen en is gespecialiseerd in de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw.

Harkness publiceerde twee historische werken; John Dee's Converstations with Angels: Cabala, Alchemy and the End of Nature (1999) en The Jewel House: Elizabethan London and the Scientific Revolution (2007). In 2011 verscheen haar boek A Discovery of Witches, een verhaal over magie, wetenschap en geschiedenis, dat meteen een bestseller werd die verscheen op Amazon's Best Books of February 2011 List. Ze is ook de auteur van de prijswinnende blog Good Wine Under $20.

Biografie

Harkness groeide op nabij Philadelphia, Pennsylvania. Ze was de dochter van een Amerikaanse vader en een moeder van Britse afkomst en studeerde aan het Mount Holyoke College, de Northwe…Lees verder op Wikipedia