De zoektocht van een vrouw naar de identiteit van haar vader en de onverwachte wending in haar leven na haar tweede huwelijk.
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
De vrouw in de spiegel
Auteur
Dennis Lehane
Vertaler
Bert Meelker
Verteller
Ann Tuybens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Since we fell
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2018
1 cd
Speelduur
13:58
Oorspr. uitgever
Ambo|Anthos
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Besprekingen

Die dinsdag in mei

Thriller. Getroebleerde vrouwen met een complex verleden: het lijkt niet het kopje thee van Dennis Lehane.

Dennis Lehane (1965) is een grootmeester van het moderne misdaadverhaal. Hij schreef prachtige misdaadromans als Mystic river, Shutter island, Live by night en Gone baby gone, die ook succesvol verfilmd werden, en werkte mee aan uitstekende tv-series als The wire en Boardwalk empire. Hij tekende ook voor het scenario van The drop, een film die geregisseerd werd door Michael R. Roskam.

In zijn nieuwste , De vrouw in de spiegel, lijkt het of Lehane meesurft op het succes van domestic noir thrillers als Gone girl en Het meisje in de trein, waarin getroebleerde vrouwen en hun complexe relaties centraal staan.

Het leven van tv-journaliste Rachel Childs wordt overschaduwd door haar pleinvrees en het feit dat ze niet weet wie haar vader is. Ze was op weg om een landelijk bekende tv-persoonlijkheid te worden toen ze tijdens een reportage over een aardbeving in Haïti live de pedalen verloor. Zelf praat ze over haar 'meltdown'. Ze w…Lees verder

Hoofdpersoon Rachel groeit op bij haar alleenstaande moeder, een zelfhulpboekenschrijfster die er een soort sport van maakt om Rachel de identiteit van haar vader te onthouden. De lezer volgt fragmentarisch Rachels jeugd, haar obsessieve zoektocht naar de onbekende vader, haar werk als journaliste bij een Boston tv-station, haar breakdown na de aardbeving in Haïti en haar eerste huwelijk. Net als de lezer zich gaat afvragen waar dit verhaal (tot nu toe geen thriller) heengaat, begint, in deel twee van het verhaal en met Rachels tweede huwelijk, het thrillerelement in het verhaal te sluipen. Vanaf dan neemt het verhaal een heel andere wending en bouwt de spanning zich op. Het eerste gedeelte van het verhaal krijgt meer zin en het boek is niet meer weg te leggen. Rachel is mooi neergezet, het verhaal is boeiend en in het tweede gedeelte zeer spannend. Toch maakt die tweedeling het qua structuur zwakker dan Lehanes meeste werk. Dit is niet het soort hard-boiled thriller waarmee Lehane be…Lees verder

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia