Als een barkeeper in Boston een mishandelde pup vindt en zich over het beestje ontfermt, heeft dat gevolgen die hij niet kan voorzien.
Titel
Het loket
Auteur
Dennis Lehane
Vertaler
Bert Meelker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The drop
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2014
166 p.
Aantekening
Bewerking van het in 2009 verschenen kortverhaal Animal Rescue
ISBN
9789026329685 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bob Saginowski is barkeeper in bar 'Cousin Marv’s' in Boston. Marv, die ook echt zijn neef is, is alleen nog in naam eigenaar, de echte bazen zijn Tsjetsjeense gangsters die de bar gebruiken als loket om er hun geld uit louche activiteiten te stallen tot het later wordt weggesluisd. Bob denkt er niet veel over na, doet zijn werk. Veel verandert als hij in een afvalcontainer een halfdode, mishandelde pitbull-pup vindt en meeneemt. Zo raakt hij aan de praat met de letterlijk en figuurlijk door het leven getekende Nadia en hecht zich aan de pup die hij Rochus noemt. Maar dan komt eigenaar Eric Deeds, verdacht van moord op de al jaren vermiste Rickie Whelan, de hond die hij wegdeed opeisen en wil geld zien. Van de Amerikaan (1965) verschenen tien romans, waarvan er drie werden verfilmd. Hij herschreef zijn verhaal ‘Animal rescue’ tot scenario voor de verfilming getiteld 'The drop'. Dat scenario herschreef hij tot deze, nu goed in het Nederlands vertaalde thriller. Die is kort, maar heel s…Lees verder

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia