Boek
Nederlands

Ik weet wat je denkt

Elizabeth George (auteur), Fanneke Cnossen (vertaler)
+1
Ik weet wat je denkt
×
Ik weet wat je denkt Ik weet wat je denkt
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Titel
Ik weet wat je denkt
Auteur
Elizabeth George 1949-
Vertaler
Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The edge of the water
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2013
314 p.
ISBN
9789022999813 (paperback)

Besprekingen

Ik weet wat je denkt is het tweede deel in de serie over het Fluistereiland. Helaas weet detectiveschrijfster Elizabeth George haar young adult-debuut Stormgevaar, dat vorig jaar verscheen, niet te overtreffen. Hoewel ze wederom uitblinkt in een sterke karakterisering van de personages en vakkundig opgebouwde spanning, wordt het geheel tenietgedaan door de voorspelbare en al te gemakkelijke ontknoping.
Hoewel een aantal verhaallijnen voortborduren op het eerdere deel, kan Ik weet wat je denkt goed afzonderlijk worden gelezen. Het boek draait vooral om een nieuw mysterie: de jaarlijkse terugkeer van een mysterieuze gitzwarte zeehond, Nera. Becca King, de gedachten lezende heldin uit Stormgevaar, en haar gezworen vijandin Jenn McDaniels proberen te achterhalen wat Nera zo bijzonder maakt en waarom diverse andere personages zo geïnteresseerd zijn in het dier.
Het merendeel van de hoofdstukken is geschreven vanuit het perspectief van Jenn, en dat is i…Lees verder
De telepathisch begaafde Becca King (15) leeft ondergedoken voor haar stiefvader. In het voorgaande boek in de reeks 'Het Fluistereiland'*, heeft ze eindelijk een thuis, vrienden en zelfs liefde gevonden op het eiland Whidbey. Toch weet haar stiefvader haar sporen te volgen. In het tweede deel heeft Becca een schuilplaats gevonden, maar dit maakt een relatie moeilijk. Bovendien komt ze midden in een conflict over een zeehond terecht dat de eilandbewoners in twee groepen dreigt te verscheuren. Hierdoor moet ze samenwerken met Jenn, het meisje dat haar leven moeilijk maakt. De auteur schreef al vele thrillers voor volwassenen over inspecteur Lynley en schrijft nu ook voor jongeren. Het eerste deel eindigde met een spannende cliffhanger. Hierdoor is het teleurstellend dat er niet wordt voortgebouwd op de situatie met Becca's stiefvader. Je blijft een beetje op je honger zitten, omdat het geschil rond de zeehond aanvankelijk niet zo spannend is. Maar het blijft een goed opgebouwd en degel…Lees verder

Over Elizabeth George

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Harvest House Publishers

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties