Boek
Nederlands

Verloren onschuld

Elizabeth George (auteur), Fanneke Cnossen (vertaler)
Titel
Verloren onschuld
Auteur
Elizabeth George 1949-
Vertaler
Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Just one evil act
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2014
727 p.
ISBN
9789022998779 (paperback) 9789400505490 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Als het buurmeisje van brigadier Barbara Havers ontvoerd wordt, doet Barbara haar uiterste best om de vader te helpen het meisje terug te vinden. Helemaal tegen de zin van haar superieuren wil ze zelfs naar Italië als daar een spoor van het kind opduikt en maakt ze gebruik van de roddelpers om aandacht voor de zaak te krijgen. Inspecteur Lynley heeft de grootste moeite om zijn partner uit de problemen te halen. In deze thriller slaagt de schrijfster erin om de lezer steeds weer voor nieuwe verrassingen te plaatsen. Het is net weer even anders dan je denkt. Dit verhoogt absoluut de spanning. Niet alleen heeft Havers te maken met de ontvoering, ook collega’s maken haar het leven zuur. Inspecteur Lynley begint heel voorzichtig aan een nieuwe relatie te denken na de moord op zijn vrouw. Hij blijft de wat saaie, welgemanierde adellijke Brit terwijl Havers het dit keer wel erg bont maakt in haar recht-voor-zijn-raap benadering van mensen. Deze zeer omvangrijke roman speelt voor een groot de…Lees verder

Over Elizabeth George

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Harvest House Publishers

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties