Titel
Superlijm
Auteur
Etgar Keret
Vertaler
Ruben Verhasselt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Hebreeuws
Oorspr. titel
Tsinorot
Parallelle titel
Super lijm
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Podium, 2013
225 p.
ISBN
9789057595660 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Meer dan vijftig korte tot zeer korte verhalen bevat deze bundel van de Israëlische schrijver en cineast Etgar Keret (1967), bekend van het verfilmde 'Pizzeria Kamikaze' en de verhalenbundel 'Verrassing'. Ze meanderen tussen alledaagse voorvallen, absurdistische verwikkelingen en magisch-realistische gebeurtenissen. Dode autobussen, een vrouw die zich aan het plafond vastlijmt, een jongen die verdwijnt in een buizenstelsel, met antennes uitgeruste konijnen als tegenstander van het Israëlische leger. Het is de ene keer een pandemonium van waanzin, de andere keer de wereld op zijn kop. Keret wordt beschouwd als de 'nieuwe stem' in de Israëlische literatuur. Met de verhalen uit deze bundel is al het korte verhalend werk van Keret nu in het Nederlands beschikbaar. Kleine druk.

Over Etgar Keret

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Stephan Röhl

Etgar Keret (Hebreeuws: אתגר קרת) (Ramat Gan, 20 augustus 1967) is een Israëlische schrijver, bekend om zijn korte verhalen, graphic novels en scenario's voor film en televisie. Keret ontving talloze prijzen. Zijn werk werd meermaals verfilmd, zijn boeken verschenen in 34 landen.

Persoonlijk leven

Keret werd in 1967 in Ramat Gan geboren, als derde kind van ouders die de Holocaust overleefden. Zijn beide ouders komen uit Polen. Keret doorliep zijn middelbare schooltijd in zijn geboorteplaats aan de seculiere school Ohel Shem, waarna hij ging studeren aan de Universiteit van Tel Aviv. Hij doceert Hebreeuwse literatuur aan zowel de Universiteit van Tel Aviv als de Ben-Gurion Universiteit van de Negev in Beër Sjeva.

Keret is getrouwd met de Israëlische actrice, regisseur en schrijfster Shira Geffen, dochter van dichter Yehonatan Geffen en zus van rockzanger Aviv Geffen. Het stel woont in Tel Aviv en heeft samen een z…Lees verder op Wikipedia