Als activiste en diplomatenvrouw Tessa op brute wijze wordt vermoord in Kenia, begint haar echtgenoot Justin Quayle een verbeten zoektocht en ontdekt een complot
Titel
The constant gardener
Regisseur
Fernando Meirelles
Naar het werk van
John Le Carré
Componist
Alberto Iglesias 1955-
Scenarist
Jeffrey Caine
Acteur
Ralph Fiennes Rachel Weisz
Taal
Engels
Uitgever
A-Film, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
123 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777059210

Besprekingen

Britse thriller uit 2005 van de Brazilliaanse Fernando Meirelles (City of God), met Ralph Fiennes (The English patiënt) en Rachel Weisz, die recentelijk een Oscar ontving voor deze film voor de Beste vrouwelijke bijrol. Gebaseerd op een roman* van John Le Carré. Als activiste en diplomatenvrouw Tessa op brute wijze wordt vermoord in Kenia, begint haar echtgenoot Justin Quayle een verbeten zoektocht en ontdekt een complot. Remke de Lange (Trouw 17-11-'05): 'The Constant gardener geeft, via een liefdesverhaal, een ontluisterend kijkje in de praktijken van machtige westerse farmaceutische bedrijven in Afrikaanse ontwikkelingslanden. (...) Voorheen een man met als grootste passie zijn tuin, laat Justin zich nu gewillig meevoeren in stille overpeinzingen die het midden houden tussen herinnering en droom en waarin hij zijn eigen vrouw met terugwerkende kracht leert kennen. Dat merkwaardige rouwproces, mooi verbeeld door beide hoofdrolspelers, levert de sterkste momenten op in een scenario d…Lees verder

Over Fernando Meirelles

CC BY 3.0 br - Foto van/door TV Brasil

Fernando Meirelles (São Paulo, 9 november 1955) is een Braziliaans filmregisseur.

Meirelles werd genomineerd voor een Academy Award voor beste regisseur in 2004 voor zijn film Cidade de Deus.

Filmografie

  • The Two Popes, 2019
  • 360, 2011
  • Blindness, 2008
  • The Constant Gardener, 2005
  • Cidade dos Homens, 2003
  • Cidade de Deus, 2002
  • Golden Gate (Palace II)
  • Maids, 2001
  • Brava Gente, 2000
  • The Nutty Boy 2, 1998
  • Olhar Eletrônico, 1986
Lees verder op Wikipedia

Suggesties