Boek
Nederlands

Duin Messias ; Kinderen van Duin

Frank Herbert (auteur), M.K. Stuyter (vertaler)

Duin Messias ; Kinderen van Duin

In de reeks:
DUIN MESSIAS
In Duin Messias gaat het verhaal van Paul Muad'Dib verder. Aan het hoofd van zijn Vrijmanse Fedaykin werd hij Keizer van het hele bewoonde universum. Maar met zijn fanatieke veroveringsoorlog heeft hij velen tot vijand gemaakt. Om hem heen worden allerlei complotten gesmeed, zowel door openlijke vijanden als door mensen die hij vertrouwt…

KINDEREN VAN DUIN
De
Bevat
Extra onderwerp
SCI
Titel
Duin Messias ; Kinderen van Duin
Auteur
Frank Herbert
Vertaler
M.K. Stuyter
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Dune Messiah ; Children of Dune
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Q, 2018
624 p.
ISBN
9789021408644 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van twee klassieke SF-verhalen van de Amerikaanse auteur Frank Herbert (1920-1986). Het tweede en derde deel in een serie waarvan ‘Duin’* het eerste deel is. In ‘Duin Messias’ wordt op de planeet Arrakis (Duin) een samenzwering op touw gezet tegen keizer Paul, de schepper van een groot rijk. In ‘Kinderen van Duin’ probeert de erfgenaam van een beroemd heerser zijn erfdeel tegen allerlei intriges in te veroveren.

Over Frank Herbert

Frank Herbert (Tacoma (Washington), 8 oktober 1920 – Madison (Wisconsin), 11 februari 1986) was een Amerikaans sciencefictionschrijver. Hij schreef een twintigtal romans en een veertigtal verhalen, maar is voornamelijk bekend van zijn zesdelige epos Dune (Duin).

Na zijn opleiding aan de Washington-universiteit in Seattle studeerde hij psychologie, ecologie en alternatieve energiebronnen. Hij was voornamelijk werkzaam als journalist en redacteur tot begin jaren zestig. Daarna heeft hij zich volledig op het schrijven van romans en verhalen gericht. Herbert is een van de belangrijkste sciencefictionauteurs na 1950. Hij had drie kinderen uit twee huwelijken.

Voor Duin heeft hij een Nebula Award (1965) en een Hugo Award (1966) ontvangen. Het verhaal sluit aan bij zijn belangstelling voor de ecologie en de psychologie, met betrekking tot de locatie en de uitwerking van de personages. In 1984 werd Duin een eerste maal verfilmd onder regie v…Lees verder op Wikipedia