Boek
Nederlands

De noodrem!

Frank Pollet (auteur)
+1
De noodrem!
×
De noodrem! De noodrem!
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Jon Christiaens is zanger en tekstschrijver van "De Noodrem", een rockbandje dat aardig in de lift zit. Maar met Jons studies wil het niet echt lukken, zijn ouders gaan scheiden, en zijn vrienden willen muzikaal een andere weg op dan hij. Bovendien ontdekt Jon dat de showbizz ook een minder glimmende kant heeft. En hij krijgt het helemaal moeilijk wanneer het ook met zijn vriendin Leen fout dreigt
Titel
De noodrem!
Auteur
Frank Pollet
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2010
143 p. : ill.
ISBN
9789059326828 (hardback)

Besprekingen

Met zijn rockband 'De Noodrem' trekt Jon de aandacht van platenbazen. Voor commercieel succes dreigt hij zijn integriteit als songwriter en muzikant te moeten inleveren. Zijn schoolresultaten lijden onder de druk, zijn relatie ook en de verhouding met zijn ouders is ook niet je dat. De ietwat mysterieuze pro- en epiloog doen vermoeden dat Jon uiteindelijk bij een psychiater belandt. Na een zelfmoordpoging? Dit serieuze, nogal sombere en pessimistische verhaal is recht voor zijn raap verteld in een nogal populairdoenerig Vlaams met een puberale humor die af en toe aan het goedkope en platvloerse grenst. Zo zijn jongens? De waarschuwing, dat de door zoveel jongeren begeerde roem ook zwarte kanten heeft, maakt het boek toch wel de moeite waard. Sterk punt is, dat het de lezer niet moraliserend toespreekt, maar slechts toont wat Jon zoal overkomt. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Frank Pollet

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nieuwsmeester

Frank Pollet (Sint-Niklaas, 5 juli 1959) is een Vlaamse schrijver van poëzie, jeugdboeken en theater. Tevens is hij werkzaam als journalist.

Carrière

De kinderboeken van Frank Pollet werden tweemaal bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury, met de Trofee LEES 1 7 en met de Inclusieve Griffel 2015. Werk van hem werd vertaald naar het Frans, Indonesisch en Chinees.

In 2016 ontving Frank Pollet de Cultuurprijs van de Stad Sint-Niklaas.

Frank Pollet en zijn vrouw Moniek Vermeulen vormden jarenlang samen de hoofdredactie van KITS, een actualiteitenmagazine voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Bibliografie

Kinder- en jeugdboeken