Boek
Nederlands

De zaak-Saint-Fiacre

Georges Simenon (auteur), Kris Lauwerys (vertaler)
Als commissaris Maigret geïnformeerd wordt over een nog te plegen moord in zijn geboortedorp Saint-Fiacre reist hij onmiddellijk af naar het Franse platteland.
Extra onderwerp
DET, Maigret ; personage
Titel
De zaak-Saint-Fiacre
Auteur
Georges Simenon
Vertaler
Kris Lauwerys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'affaire Saint-Fiacre
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2015 | Andere uitgaves
188 p.
ISBN
9789085426127 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Als commissaris Maigret geïnformeerd wordt over een nog te plegen moord in zijn geboortedorp Saint-Fiacre reist hij onmiddellijk af naar het Franse platteland. Tijdens de mis der Allerzielen overlijdt gravin Saint-Fiacre aan een hartstilstand. Maigret probeert na te gaan wat er gebeurd is tijdens deze vroege ochtendmis, die maar door een handje vol mensen is bezocht. Tijdens de speurtocht wordt de commissaris afgeleid door zijn jeugdherinneringen als opgroeide zoon van de rentmeester van het kasteel Fiacre. Maurice, de zoon van de gravin komt uit Parijs om de begrafenis van zijn moeder te regelen en speelt een belangrijke rol in de ontknoping. De auteur weet met treffend taalgebruik in enkele zinnen personages en sfeer neer te zetten, waaronder het Franse platteland van de jaren dertig van de twintigste eeuw. Deel in een reeks van heruitgaven (met nieuwe vertalingen) uit de hoogtepunten van Simenons (1903-1989) werk. In 1959 verfilmd.

Over Georges Simenon

Georges Joseph Christian Simenon (Luik, 13 februari 1903 – Lausanne, 4 september 1989) was een Franstalige Belgische schrijver. Simenon werd bij het grote publiek vooral bekend als de schrijver van 75 detectiveromans en 28 korte verhalen over Maigret. Daarnaast schreef hij nog eens 136 psychologische romans en honderden andere verhalen en novellen. Hij schreef aanvankelijk ook onder de pseudoniemen Georges Sim, Christian Brulls, Gom Gut, Georges d'Isly, Jean du Perry, Jean Dorsage, Jacques Dorsonne, Luc Dorsan, Georges-Martin-Georges en Gaston Vialis.

Biografie

Jeugd

Georges Simenon werd geboren te Luik, Rue Léopold 26 (nu nummer 24) als zoon van Désiré Simenon en Henriette Brühl. De voorouders van zijn vader waren afkomstig uit Wallonië, die van zijn moeder uit Nederland en Duitsland. Zijn vader was werkzaam als boekhouder bij een verzekeringsmaatschappij. Zijn drie jaar jongere broer Christian …Lees verder op Wikipedia

Suggesties