Boek
Engels

Sharp objects

Gillian Flynn (auteur)
Een journaliste, ooit weggelopen bij haar neurotische moeder, keert na jaren terug naar haar geboortedorp om over de moord op twee meisjes te schrijven.
Titel
Sharp objects
Auteur
Gillian Flynn
Taal
Engels
Uitgever
London: Weidenfeld and Nicolson, 2006
254 p.
ISBN
9780297851523

Besprekingen

In deze debuutroman van de Amerikaanse auteur, maken we kennis met journaliste Camille Preaker, die naar Wind Gap in Missouri gaat, om verslag te doen over de moorden op twee meisjes. Camille is geboren en getogen in Wind Gap, maar is er sinds de dood van haar zusje Marian en de verstoorde relatie met haar moeder niet meer geweest. Camille deed jaren aan zelfverminking en kerfde woorden in haar huid die, ook nu nog, haar gevoelens weergeven. Het verblijf bij haar neurotische moeder en stiefzusje, de 13-jarige Amma, maakt hevige emoties bij haar los en ze raakt nogal van slag. Als ze de betrokken dorpelingen gaat interviewen, komt ze in contact met een rechercheur ,die al maanden aan deze zaak werkt. Er moet echter nog heel wat gebeuren voordat de dader bekend is. De verteltrant is beeldend en literair en het verhaal wordt vanuit het perspectief van Camilla verteld. Met grote precisie worden de gebeurtenissen weergegeven en mede door de goede karakterisering van de personages is de spa…Lees verder

Over Gillian Flynn

CC BY 2.0 - Foto van/door aphrodite-in-nyc from new york city

Gillian Flynn (Kansas City, 24 februari 1971) is een Amerikaans schrijfster van romans en filmscenario's.

Biografie

Gillian Flynn werd in 1971 in Kansas City (Missouri) geboren als de dochter van Edwin Matthew Flynn en Judith Ann Schieber. Beide ouders gaven les aan een community college. Haar oudere broer, Travis, is een machinist. Ze studeerde Engels en journalistiek aan de Universiteit van Kansas en de Northwestern-universiteit in Chicago.

In 1997 begon ze aan haar carrière als journaliste. Ze schreef eerst voor U.S. News & World Report en werd nadien in dienst genomen bij Entertainment Weekly. Ze werkte zich op tot tv-recensente en schreef ook over films. In december 2008 werd ze ontslagen.

Reeds tijdens haar journalistieke carrière begon Flynn met het schrijven van romans. In haar boeken staan vaak vrouwen centraal, maar omdat die vrouwelijke personages regelmatig een kwaadaardige of negatieve rol spelen i…Lees verder op Wikipedia