Boek
Nederlands

Mijn onvergetelijke ontvoerder

Greet Beukenkamp (auteur)
+1
Mijn onvergetelijke ontvoerder
×
Mijn onvergetelijke ontvoerder Mijn onvergetelijke ontvoerder

Mijn onvergetelijke ontvoerder

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Daphne (ik-figuur) is ontvoerd door drie mannen en wordt opgesloten in een kelder. Voor twee van de drie ontvoerders is ze erg bang, maar met de jonge ontvoerder David krijgt ze een band. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Mijn onvergetelijke ontvoerder
Auteur
Greet Beukenkamp
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
205 p.
ISBN
9789044829563 (hardback)

Besprekingen

Daphne is ontvoerd door drie mannen en wordt opgesloten in de kelder van een afgelegen huis. Haar vader is rijk en losgeld is dan ook de reden. Voor de ‘Lange’ en vooral voor de ‘Bolle’ is Daphne bang, maar de jongste ontvoerder, die ze David noemt, blijkt heel aardig voor haar. Hij geeft haar een blocnote waar ze stiekem haar angsten, ervaringen en gedachten in opschrijft. Onwillekeurig krijgen ze een band. Dit in ik-perspectief geschreven, dagboekachtige verslag, geeft goed de emoties weer van een puber die opeens afgesneden is van alles wat haar vertrouwd was. De angst, haar gedachten over thuis en de groeiende gevoelens voor haar ontvoerder, het zogenaamde Stockholmsyndroom, worden realistisch beschreven. De spanning is goed opgebouwd waarbij geweld vanzelfsprekend is maar niet overtrokken. De stijl is direct met veel dialoog. De gedachten en belevenissen zijn gemakkelijk te volgen en er zijn voor jongeren veel mogelijkheden om zich in te leven in de situatie. De foto op de voorka…Lees verder

Over Greet Beukenkamp

CC BY 3.0 - Foto van/door Greet Beukenkamp

Greet Beukenkamp (Haarlem, 7 augustus 1939) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Ze bezocht de Bloemendaalse Schoolvereniging en daarna het Kennemer Lyceum in Overveen. Ze volgde een opleiding voor onderwijzeres, waarna ze psychologie ging studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat ze was begonnen toneelstukken te schrijven en regisseren voor groep 8 van de basisschool en deze waren uitgegeven, wijdde ze zich aan het schrijven van kinderboeken. In 1992 kwam haar eerste boek Een lange reis op korte pootjes uit en sindsdien heeft ze vrijwel elk jaar een boek uitgebracht.

Haar boeken Ontvoerd en De Kattenkwaadclub werden genomineerd door de Nederlandse Kinderjury. Op het ogenblik worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij Clavis. (Hasselt, Amsterdam, New York)


Bibliografie