Boek
Nederlands

Heksenketel

Guy Didelez (auteur), Harmen van Straaten (illustrator)
+1
Heksenketel
×
Heksenketel Heksenketel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Heksenketel
Auteur
Guy Didelez
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Afijn, 2003
80 p. : ill.
ISBN
90-5933-037-4

Besprekingen

Omdat Trezebelle bloedmooi geboren wordt, schaamt haar moeder zich verschrikkelijk: heksen horen immers lelijk en smerig te zijn. Dus doet moeder veel moeite haar dochter lelijk te maken. Op een dag is het hele heksendorp in rep en roer want een paar heksenkinderen gaan zich ineens "onheksig" gedragen. Daar blijkt de Bloedmooie Fee achter te zitten. Na allerlei listen om de fee te pakken te krijgen besluit het dorp dat je eigenlijk mag zijn wie je bent, waardoor Trezebelle en de Bloedmooie fee te midden van de rest van het heksengebroed in vrede kunnen leven. Aardig heksenverhaal met een boodschap: je moet jezelf kunnen zijn. Het boek is in eenvoudige taal en met humor geschreven, maar heeft soms wel moeilijke grapjes (Miss Baksel, verheksen i.p.v. vermannen). Verzorgd uitgegeven met een aantrekkelijk omslag. De zwierige tekeningen zijn in zwart-wit en ademen de sfeer van het verhaal. Geschikt voor lezers vanaf ca. 8 jaar.

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia

Suggesties