Boek
Nederlands

Heksenneus

Guy Didelez (auteur), Harmen van Straaten (illustrator)
Trezebelle en haar heksenvriendinnen moeten een blikvanger verzinnen voor de Hekspo. Rupert is het niet met hun idee eens en doet er alles aan om het te laten mislukken. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
Heksenneus
Auteur
Guy Didelez
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
87 p. : ill.
ISBN
9789059330993

Besprekingen

Vijfde deel in de Heksen-serie* over de avonturen van het jonge heksje Trezebelle en haar vriendinnen. De vier heksen moeten samen de Hekspo (Heksenexpo) regelen en een originele blikvanger verzinnen. Rupert wil voor een fiks bedrag wel een zelf ontworpen Fantomium bouwen, maar de heksen komen op het idee een grote heksenneus na te bouwen. Op het moment dat alles bijna in kannen en kruiken is, dreigt Rupert toch nog roet in het eten te gooien met een aanval op het bouwwerk. Vlot leesbaar fantasievol verhaal over vier heksenvriendinnen met elk verschillende eigenschappen, maar aanvullend op elkaar. De spanning is goed opgebouwd. Ruime bladspiegel, prettig leesbaar lettertype. De illustraties zijn zwart-wit en passen goed bij het verhaal. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia

Suggesties