Boek
Nederlands

Megabangelijke mobiele verhalen

Guy Didelez (auteur), Frank Pollet (auteur)
+1
Megabangelijke mobiele verhalen
×
Megabangelijke mobiele verhalen Megabangelijke mobiele verhalen

Megabangelijke mobiele verhalen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Megabangelijke mobiele verhalen
Auteur
Guy Didelez Frank Pollet
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2010
198 p.
ISBN
9789022325582 (paperback)

Besprekingen

Een bundel met 37 korte verhalen over bijzondere gebeurtenissen uit de geschiedenis, die te maken hebben met vervoer. Het geeft een beeld hoe mensen in het verleden pogingen deden om te vliegen, rijden en varen. De hoofdstukken zijn niet alleen informatief, maar ook verhalend geschreven; bijvoorbeeld wanneer het gaat over de man die met een tuinstoel gaat vliegen, de Vliegende Hollander, de Koersk of over de Apollo 13. Bevat feiten, jaartallen en uitleg. De teksten zijn vlot geschreven en bevatten soms lastig woorden als prototype en nochtans. De pagina’s hebben een ruime bladspiegel, waarbij de titel van ieder hoofdstuk in een zwarte, schuinafgedrukte balk is geplaatst. Maakt deel uit van de serie 'Rariteiten', waarin eerst 'Megacoole dierenverhalen'* zijn opgenomen. Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in opvallende verhalen over de ontwikkeling van het vervoer. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia

Suggesties