Boek
Nederlands

Megacoole dierenverhalen

Guy Didelez (auteur), Frank Pollet (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Van de krokodil van koning Arthur tot een paard dat elke dag zijn pintje gaat drinken in het café, of een verhaal over een geit die in de gevangenis belandt. Het zijn maar enkele voorbeelden uit de nieuwe reeks van Guy Didelez en Frank Pollet. Voor dit eerste boek sprokkelde het duo vrolijke, bijzondere en spannende verhalen over dieren bij elkaar.
Titel
Megacoole dierenverhalen
Auteur
Guy Didelez Frank Pollet
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2010
198 p.
ISBN
9789022325100 (paperback)

Besprekingen

In Megacoole dierenverhalen bundelt het bekende duo Guy Didelez en Frank Pollet 56 knotsgekke en bijzondere verhalen uit de hele wereld waarin dieren centraal staan.
Je kunt het zo gek niet bedenken of een of ander beest heeft het wel eens meegemaakt: sommige dieren worden door het leger gebruikt, kanaries worden ingezet als onderzoekers van gas in de mijnen en kamelendrollen zorgen voor kampvuur in India. En wat dacht je van het DNA van het bloed in een bloedzuiger dat tot de oplossing van een overval leidt? Dieren nemen echter zelf ook wel merkwaardige initiatieven. Zo bleek bijvoorbeeld een vleermuis zich schuil te houden in de beha van een rondborstige vrouw die deze de hele voormiddag aanhad, en de merrie Peggy dronk steevast een pintje aan de toog van de stamkroeg van haar baasje. Ergens in Maleisië vond men spitsmuizen die verslaafd zijn aan de nectar van een bepaalde plant, die een alcoholpercentage heeft van haast vier procent. Mensen gaan soms niet mooi om met dier…Lees verder
Van een vleermuis in een beha en een alcohol drinkende spitsmuis tot groengekleurde honden op verschillende plekken in de wereld; van een orka die walvisvaarders helpt en een hond die auto rijdt tot een jonge krokodil die voor paniek zorgt in een vliegtuig. In dit boek zijn 56 korte, schijnbaar waargebeurde verhalen opgenomen met dieren in de hoofdrol; urban legends, eigenlijk, ook het overbekende monster van Loch Ness komt voorbij. In een vlotte stijl, waarbij de lezer vaak aangesproken wordt, rijgen de auteurs de ene anekdote aan de andere; interessant en grappig, maar soms ook flauw of een beetje saai, zonder echter clou. In dit handzame boekje zijn geen illustraties opgenomen. Beide auteurs schreven samen al eerder een vergelijkbaar boek, namelijk 'Man eet hond en andere bizarre dierenverhalen'* en hebben ieder apart al een behoorlijk oeuvre kinder- en jeugdboeken op hun naam staan. Met deze uitgave starten ze een nieuwe reeks verhalenbundels waarvan de tweede** achterin al wordt …Lees verder

Megacoole dierenverhalen

Guy Didelez en Frank Pollet bundelen hun krachten en starten een nieuwe reeks: 'Rarifeiten'. Deze boeken bundelen allerlei bijzondere feiten en wetenswaardigheden en dat rond een bepaald thema. In dit boek staan dieren centraal. Variatie is er genoeg: vleermuizen, honden, orka’s, krokodillen, kuikentjes, ... Je staat versteld wat ze allemaal bij elkaar gesprokkeld hebben. De zeer korte verhalen zouden waargebeurd zijn, maar moet je toch met een korreltje zout nemen. De typische verhalen zoals Het monster van Loch Ness komen ook aan bod.
56 urban-legends-verhalen, in een hele vlotte en humoristische stijl geschreven: het leest als een trein, maar je bent het na een tijdje ook wel beu. Dit zijn boekjes die je af en toe eens vastneemt om er dan willekeurig een verhaaltje uit te lezen en het dan glimlachend weer weg te leggen. De verhalen blijven niet echt bij en zijn soms wat saai of missen dé clou. Het hele boek in één keer uitlezen zal je een beetje een overdosis-gevoel geven en …Lees verder

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia

Suggesties