Boek
Nederlands

Muizen & monsters

Guy Didelez (auteur), Frank Pollet (auteur)
+1
Muizen & monsters
×
Muizen & monsters Muizen & monsters
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In Alaska werd een vliegtuig na een kleine botsing in de lucht grondig onderzocht. De technici hadden sporen van een vogel verwacht, maar tot hun verbazing vonden ze alleen maar sporen van een vis. Hoe kunnen een vliegtuig en een vis botsen? Heeft er ooit een paard bestaan dat de toekomst kon voorspellen? Kan een muis een huis in de fik steken? Deze en meer vragen komen aan bod in vijftig waargebe
Titel
Muizen & monsters
Auteur
Guy Didelez Frank Pollet
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Muizen en monsters
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2012
171 p. : ill.
ISBN
9789022327616 (paperback)

Besprekingen

Dit boekje uit de RariFeiten-reeks* bevat een vijftigtal korte, waargebeurde en anekdotisch vertelde verhalen waarin dieren de hoofdrol vervullen. Enkele bekende verhalen gaan over gorilla Bokito die een vrouw aanvalt, de doodgeschoten mus tijdens Domino Day en het verhaal over Steve Irwin, beter bekend als 'The Crocodile Hunter', die veel wilde dieren trotseerde, maar doodgestoken werd door een pijlstaartrog. Ze worden afgewisseld met onbekende gebeurtenissen gesitueerd over de hele wereld. Geen illustraties, wel twee foto’s van krantenberichten. De dierenavonturen zijn grappig en luchtig beschreven en bevatten soms aardige wetenswaardigheden. Niet alle verhalen hebben een spannende of bijzondere ontknoping, maar de meeste blijven interessant tot het eind. Niet om in één keer te verhapstukken, maar om gedoseerd te lezen. Door de beperkte omvang van de hoofdstukken nodigt het ook uit om voor te lezen. Ook aardig als bv. de dagsluiting van een schooldag. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia

Suggesties