Strip
Nederlands

Wild Bill is vermoord

Hermann (scenarist)

Wild Bill is vermoord

In de reeks:
Genre:
Extra onderwerp
strips
Titel
Wild Bill is vermoord
Scenarist
Hermann
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 1999
[8], 56 p. : ill.
ISBN
90-314-2207-X

Besprekingen

Hermann levert deze western af in full colour. Net als in de serie 'Jeremiah' wordt het verhaal getoond in zeer realistische tekeningen die plaatje na plaatje eerst met vulpotlood getekend worden en daarna zijn ingekleurd met aquarel. De ballonnen en de teksten daarin worden met Oost-Indische inkt neergezet. Het resultaat is een fraai ogend geheel dat de aandacht van de kijker goed weet vast te houden. Het verhaal beslaat een fors aantal jaren en gaat over de problemen van een jongen, Melvin Hubbard, die geconfronteerd wordt met lieden die onder andere zijn vriendinnetje vermoorden. Hij weet aan hen te ontkomen en moet zich staande leren houden in een wereld die alleen de wet van de sterkste of de slimste accepteert. Aan het slot van het verhaal haalt hij zijn wraak. Maar dat is niet zozeer de essentie van het verhaal, zijn strijd om te overleven is dat meer, en dat maakt Hermann de goede lezer wel duidelijk. Een van de betere strips.

Over Hermann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Hermann Huppen (Bévercé, 17 juli 1938) is een Belgisch stripauteur. Hij is beter bekend onder zijn auteursnaam Hermann.

Biografie

Hij groeide op in Bévercé nabij Malmédy dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Duitsland was geannexeerd. Later verhuisde hij met zijn moeder naar Sint-Gillis waar hij een beroepsopleiding tot schrijnwerker volgde. Na zijn studie volgde hij nog een avondopleiding architectuur en binnenhuisdecoratie aan de Brusselse Academie voor Schone Kunsten. Op zijn achttiende verhuisde zijn gezin naar Canada, maar na drieënhalf jaar keerde hij met zijn moeder terug naar België. Na zijn huwelijk kwam hij via zijn schoonbroer Philippe Vandooren in contact met het stripverhaal. Op vraag van die laatste tekende Hermann een strip voor het scoutsblad Plein-Feu.

Hermann debuteerde als stripkunstenaar in 1964 in de studio Greg. In 1965 debuteerde hij in stripblad Robbedoes in De verhalen van Oom …Lees verder op Wikipedia