Boek
Nederlands
Titel
Het oordeel
Auteur
Hjorth Rosenfeldt
Vertaler
Geri De Boer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
En högre rättvisa
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2019
448 p.
Aantekening
Hjorth Rosenfeldt is een pseudoniem van Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt
ISBN
9789403147109 (paperback) 9789403134406 (paperback)

Besprekingen

In dit zesde deel in de thrillerserie De Bergmankronieken keert psycholoog Sebastian Bergman terug bij de Zweedse Nationale Recherche om te helpen een serieverkrachter op te sporen. De dader, die de vrouwen van tevoren verdooft, heeft al een dodelijk slachtoffer gemaakt. De rechercheurs tasten in het duister totdat ze ontdekken dat de slachtoffers niet willekeurig gekozen worden. Een spannende, goed opgebouwde thriller die de lezer op het puntje van de stoel houdt. Er is daarnaast veel aandacht voor de karakters en het privéleven van de teamleden, zoals de gespannen verhouding tussen de egocentrische Sebastian en zijn dochter Vanja en het geheime leven van een van de rechercheurs. Volgers van de serie leren de hoofdpersonen nog beter kennen, maar nieuwe instappers kunnen het verhaal prima zelfstandig lezen. Achter het pseudoniem Hjorth Rosenfeldt gaat het duo Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt schuil, die hun sporen al verdienden met tv-scenario’s als ‘The Bridge’.

Over Hjorth Rosenfeldt

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Albin Olsson

Hjorth Rosenfeldt is het Zweeds auteursduo Hans Rosenfeldt (1964) en Michael Hjorth (1963). Rosenfeldt is acteur, toneelschrijver en presentator. Hjort is mede-eigenaar van een Zweedse productiemaatschappij.

Onder de naam Hjorth Rosenfeldt schreven zij de thrillerserie De Bergmankronieken. Deze serie is gebaseerd op de televisieserie Den fördömde (2010).

Bibliografie

  • 2010: De fördolda (nl: Wat verborgen is)
  • 2011: Lärjungen (nl: De discipel)
  • 2012: Fjällgraven (nl: Het familiegraf)
  • 2014: Den stumma flickan (nl: Het stille meisje)
  • 2016: De underkända (nl: De test)
  • 2018: En högre rättvisa (nl: Het oordeel)
  • 2021: Som man sår (nl: De oogst)
Lees verder op Wikipedia

Suggesties