Boek
Engels

The beat goes on : the complete Rebus short stories

Ian Rankin (auteur)

The beat goes on : the complete Rebus short stories

Bundel met alle 29 detectiveverhalen rond inspecteur Rebus.
Extra onderwerp
verhalen
Titel
The beat goes on : the complete Rebus short stories
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2015
611 p.
ISBN
9781409151579 (paperback)

Besprekingen

Deze bundel bevat alle verhalen met inspecteur Rebus in de hoofdrol. In totaal 29 verhalen die een klein misdaadmysterie bevatten. Rebus lost de zaken op een ogenschijnlijk makkelijke manier op. De verhalen zijn heel verschillend; de misdaden variëren van moord tot het oplichten van een oud vrouwtje. Steeds ziet Rebus net die ene aanwijzing die nodig is om de misdaad te voorkomen, op te lossen of om iemand veroordeeld te krijgen. In het voorwoord (15 p.) beschrijft Rankin de Rebusboeken en zijn voorliefde voor de stad Edinburgh. In zijn verhalen laat hij de bevolking in al haar kleur zien. Bij het lezen van een misdaadroman krijgt de lezer ruim de tijd om hints en sporen te verzamelen. Bij deze verhalen is dat niet het geval. Alleen de inspecteur heeft de kaarten in handen. Hij komt over als een slimme man die elke misdaad doorziet. Dat maakt de verhalen aantrekkelijk, al liggen de bewijzen soms ook wel erg voor het oprapen. Toch is elk verhaal een kleine misdaadroman op zich met een …Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia