Boek
Engels

Beggars banquet

Ian Rankin (auteur)
Bundel (misdaad)verhalen tegen de achtergrond van Edinburgh.
Extra onderwerp
verhalen
Titel
Beggars banquet
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2002
310 p.
ISBN
0-75285-237-X 0-75285-238-8

Besprekingen

Verzameling korte verhalen uitgesproken voor de radio en uit kranten en tijdschriften van één der populairste Britse crime-writers van de laatste tien jaar. Het Schotse Edinburgh, geboorte- en woonplaats van de schrijver, vormt de achtergrond van het overgrote deel der verrassende en zeer gevarieerde vertellingen. Zeven van de 21 onderwerpen zijn gereserveerd voor de bekende creatie inspecteur Rebus, die al in 15 detectives is opgetreden. Lang niet altijd betreft het echter moord en doodslag. Vaak is de misdaad subtieler van aard, zoals een onbeholpen afpersing of een geraffineerde kunstvervalsing. De verhaaltjes zijn vlot geschreven en vele ervan hebben een Roald Dahl-achtige plot. Voor de gemiddelde Nederlandse lezer levert dit Engels weinig problemen op: het is lichte kost. Paperback, goed leesbare letter.

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia