Boek
Nederlands

Blindeman

Ian Rankin (auteur)
+1
Blindeman
×
Blindeman Blindeman
In de reeks:
Genre:
Een Schotse politieman probeert, tegen de zin van zijn chef, te bewijzen dat de dood van een junkie niet het gevolg is van een overdosis maar van moord.
Titel
Blindeman
Auteur
Ian Rankin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hide and seek
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2011
270 p.
ISBN
9789024545797 (paperback)

Besprekingen

Tweede deel in de populaire reeks met de, inmiddels tot inspecteur benoemde, Edinburghse politieman John Rebus in de hoofdrol. In een kraakpand wordt het lijk van een junkie gevonden. Overdosis luidt de conclusie, maar Rebus denkt daar anders over. Hoewel hij zich van zijn chef met een anti-drugscampagne moet bezighouden, blijft Rebus proberen te bewijzen dat de junkie vermoord is. Al doende ontdekt hij dat het leven van sommige Edinburghse notabelen een duistere zijde heeft. Vlot verteld verhaal met een aanvaardbare dosis geweld en seks. De ontknoping is ook voor de lezer wat onduidelijk omdat alles in de doofpot wordt gestopt. Het karakter van Rebus komt in dit tweede boek na 'Kat en muis'* al beter uit de verf. Kleine druk.

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia