Boek
Engels

The complaints

Ian Rankin (auteur)
Een lid van een afdeling van de politie die zich bezighoudt met het controleren van andere politiemensen merkt dat ook hijzelf onder toezicht blijkt te staan.
Titel
The complaints
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2009
381 p.
ISBN
9780752889511 (hardback)

Besprekingen

Malcolm Fox is lid van The Complaints, een afdeling van de politie die zich bezighoudt met het controleren van andere politiemensen. De afdeling is zeer gehaat, en ook Fox, die net een zaak tegen een politieman rond heeft, heeft daarvan te lijden. Wanneer hij een nieuwe zaak krijgt toegewezen, merkt hij dat ook hijzelf onder toezicht blijkt te staan. Wanneer hij wordt geschorst, gaat hij zelf op onderzoek uit. Dan wordt duidelijk dat hij samen met een collega de dupe is van een complot. Rankin is bekend van zijn Inspecteur Rebus-romans. Ook dit boek speelt zich af in de wereld van de politie. Het verhaal speelt zich af in Schotland, de Schotse omgeving en verhoudingen worden goed weergegeven in dit verhaal. De acties en dialogen wisselen elkaar vlot af, waardoor dit boek vlot leesbaar is. De ontknoping is enerzijds ingewikkeld en verrassend, anderzijds zeer bevredigend. Voor liefhebbers van een spannende politieroman. Paperback met normale druk.

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia