Boek
Engels

Exit music

Ian Rankin (auteur)
John Rebus van de Edinburgh Police is twee weken verwijderd van zijn pensioen als hij de moord op een Russische kunstenaar moet gaan onderzoeken.
Titel
Exit music
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2007
380 p.
ISBN
9780752868608 (hardback) 9780752888194 (trade paperback)

Besprekingen

John Rebus van de Edinburgh Police is twee weken verwijderd van zijn pensioen als hij de moord op een Russische kunstenaar moet gaan onderzoeken. Er is een belangrijke delegatie van Russische zakenlieden in de stad, die met de directeur van de grootste bank overleggen om in Schotland te investeren. Rebus vertrouwt het niet als hij deze lieden, in het gezelschap van een schatrijke, maar louche Schotse 'zakenman', aantreft in een restaurantbar, vlak bij de plaats van de Rus werd vermoord. Dan volgt een tweede moord, met een link naar de Russen. Als Rebus beschuldigd wordt van een aanslag op de Schotse zakenman, wordt hij geschorst, maar gaat stiekem door met zijn onderzoek, dat hem uiteindelijk tot de oplossing brengt. Deze komt echter uit een geheel andere hoek dan het onderzoek suggereerde. In ieder geval gaat hij met eervol pensioen. De schrijver behoort tot de top van de Britse detectieveromanschrijvers, maar dit is wellicht niet zijn beste boek (het 19e in de Rebus-serie). Ietwat l…Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia