Boek
Engels

Fleshmarket Close

Ian Rankin (auteur)

Fleshmarket Close

In de reeks:
Genre:
De Schotse politieman John Rebus en zijn medewerkers verdiepen zich in hedendaags Edinburgh in diverse misdaden, die verband lijken te houden met mensensmokkel en moderne slavernij.
Titel
Fleshmarket Close
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Editie
3
Uitgever
London: Orion, 2004
399 p.
ISBN
0-75285-112-8 0-75285-113-6 9781407229805 (paperback)

Besprekingen

Deze vijftiende kroniek rond de Schotse politieman John Rebus (en brigadier Siobhan Clarke) is een nieuw hoogtepunt in de serie. Tegen de suggestief opgeroepen achtergronden van o.m. een Schotse 'Bijlmer', het nachtleven en de rassenhaat in hedendaags Edinburgh vloeien diverse verhaallijnen samen zoals de pseudo-racistische moord op een illegaal, de vondst van skeletten in de steeg uit de titel, de moord op een schandelijk snel vrijgekomen verkrachter, enz. De karakters en de levensstijl van de speurders en talrijke andere figuren zijn ijzersterk beschreven, maar het grote pluspunt is de schokkende schildering van het harde lot van 'illegalen', afgewezen asielzoekers e.d., machteloos overgeleverd aan mensensmokkelaars, vreemdelingenpolitie en slavenhouders, in het bijzonder ook de vrouwen en kinderen. Ook zonder de vermelding in het voorwoord is duidelijk dat het boek stoelt op grondig internet onderzoek. Menig lezer zal gemengd nieuws uit de laatste jaren herkennen en veel van de aan…Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia