Luisterboek
Engels

The impossible dead

Ian Rankin (auteur), Peter Forbes (verteller)
Als een Schotse rechercheur met twee collega's de gedragingen van een politiemedewerker onderzoekt, stuit hij op zaken die verband houden met de activiteiten van een politieke organisatie van 25 jaar geleden.
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
The impossible dead
Auteur
Ian Rankin
Verteller
Peter Forbes
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2011
10 cd's
Speelduur
12 hours, 20 mins
Aantekening
Unabridged
ISBN
9781409111801

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door de Schotse acteur Peter Forbes. Malcolm Fox, een Schotse rechercheur, doet met twee collega's, Kaye en Naysmith, onderzoek naar de gedragingen van de politiemedewerker Paul Carter. Bovendien is zijn oom, Alan Carter, op mysterieuze wijze om het leven gekomen. Bij de naspeuringen doet de vraag opgeld of dit sterfgeval in verband staat met de activiteiten van een linkse politieke organisatie die in 1985, nu 25 jaar geleden, optrad. Deze groep wilde op gewelddadige wijze Schotland losmaken uit het Engelse staatsverband. De oude niet opgehelderde moord op de activist Jack Vernal wordt opeens weer actueel. Wat was de rol van de Engelse geheime dienst, MI5, hierin? Is er geïnfiltreerd in deze onafhankelijksbeweging en hebben sommigen dubbelspel gespeeld? Fox, die ook nog met een zieke, oude vader te maken heeft, moet heel wat werk verzetten voordat de onderste steen boven komt. Opnieuw een spannende thriller van de bekende Scho…Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia