Boek
Engels

Rather be the devil

Ian Rankin (auteur)

Rather be the devil

In de reeks:
Genre:
Ook tijdens zijn pensionering kan oud-inspecteur Rebus het niet laten zich bezig te houden met een cold case; dit keer gaat het om een society dame die 40 jaar geleden werd vermoord in een hotel.
Titel
Rather be the devil
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion Books, 2017 | Andere uitgaves
368 p.
ISBN
9781409159421 (paperback)

Besprekingen

Zelf na zijn pensionering kan inspecteur Rebus het niet laten zich vast te bijten in de cold case van een society dame die veertig jaar geleden werd vermoord in een hotel. Ondertussen onderzoekt de politie van Edinburgh een brutale aanval op een van de nieuwe maffiabonzen, vermoedt dat het een afrekening is, maar heeft geen aanwijzingen of verdachten. In de oude zaak wordt, na een gesprek met Rebus, de politieman vermoord die het onderzoek leidde. Waarna de plots akelig dicht bij elkaar lijken te liggen en de twee onderzoeken elkaar vinden. Een Oekraïense maffioso heeft blijkbaar veel te maken met witwassen van geld, illegaal gokken en andere illegale praktijken. Sinds bestsellerauteurs Rankin (1960) zijn hoofdpersonage met pensioen heeft laten gaan, is de toon van de verhalen grimmiger geworden en spelen ze zich dikwijls af in het onderwereldmilieu waarmee hij als inspecteur veel te maken heeft gehad. Ondanks het feit dat het huidige politieteam meer dan voldoende aandacht krijgt bli…Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia