Boek
Engels

Saints of the shadow bible

Ian Rankin (auteur)

Saints of the shadow bible

In de reeks:
Genre:
John Rebus raakt betrokken bij een auto-ongeluk en een dertig jaar oude moordzaak.
Titel
Saints of the shadow bible
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2013
328 p.
ISBN
9781409144755 (paperback)

Besprekingen

John Rebus is weer werkzaam bij de politie hoewel lager in rang. Samen met zijn nieuwe chef Siobhan Clarke en Malcolm Fox, die nu voor de afdeling klachten werkt, onderzoekt hij een ongeval waarbij de vriendin van een zoon van een minister is betrokken. Het blijkt dat het om drugs gaat. Fox is meer geinteresseerd in een zaak van dertig jaar geleden waarbij een misdadiger werd vrijgesproken. Hij vermoedt dat er corruptie in het spel is. De agenten die die zaak behandelden noemden zich 'Saints of the Shadow Bible'. Rebus is bij beide zaken betrokken, als speurder en als verdachte van corruptie. Met vasthoudendheid weet hij beide zaken tot een goed einde te brengen. Spannende roman met onverwachte wendingen waarin de karakters van de drie hoofdpersonen goed zijn uitgewerkt wat het verhaal een extra dimensie geeft. Twintigste roman in de serie met Rebus in de hoofdrol. Diverse delen uit deze serie werden verfilmd. Normale druk.

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia