Boek
Engels

Set in darkness

Ian Rankin (auteur)

Set in darkness

In de reeks:
Genre:
Door zijn eigenzinnige manier van werken ontdekt een inspecteur van de Schotse politie dat enkele moorden verband houden met elkaar.
Titel
Set in darkness
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2000
415 p.
ISBN
0-75282-129-6 0-75283-435-5

Besprekingen

Een door zijn manier van werken wat geïsoleerd geraakte inspecteur van de Schotse politie krijgt te maken met een aantal moorden, o.a. van een aanstaande lid van het Schotse parlement en een moord van bijna 30 jaar geleden. Doordat hij wederom zijn eigen gang gaat, met hulp van een paar getrouwen, blijkt dat de moorden met elkaar te maken hebben. Uiteindelijk lost hij ze allemaal op, mede dankzij zijn goede contacten met de "onderwereld". Een bijzonder aardig verhaal, met een goede sfeertekening, dat de energie die politiemensen af en toe in zaken moeten steken, goed beschrijft: eigenlijk houdt niemand van hen er een persoonlijk leven op na.

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia