Boek
Engels

A song for the dark times

Ian Rankin (auteur)

A song for the dark times

In de reeks:
Genre:
Als oud-politieman John Rebus een telefoontje van zijn dochter krijgt dat haar echtgenoot is verdwenen en zijn oud-collega's in Edinburgh tegelijkertijd een brute moord onderzoeken, blijkt geleidelijk dat er een verband tussen beide zaken bestaat.
Titel
A song for the dark times
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2020
327 p.
ISBN
9781409176985 (paperback)

Besprekingen

Oud-politieman John Rebus zit midden in een verhuizing als hij een telefoontje krijgt van zijn dochter dat haar echtgenoot is verdwenen. Rebus vreest het ergste. Hij was nooit een goede vader, maar nu haast hij zich naar de Schotse kust om haar te helpen. Tegelijk moeten zijn ex-collega’s in Edinburg een brute moord onderzoeken. Geleidelijk aan blijkt er een verband tussen deze twee zaken. Dit is alweer de drieëntwintigste roman, na 'In a house of lies'*, over John Rebus van succesauteur Ian Rankin (1960). Het aardige is dat Rebus mee verandert in de tijd. (Zo rookt hij niet meer als een ketter, maar heeft COPD.) Naast de sterke psychologisering, altijd een sterke kant bij Rankin, zit de plot nu ook stevig en overtuigend in elkaar. Een duistere pagina uit de Britse geschiedenis blijkt een onverwachte rol te spelen. De ontknoping, van bij beide zaken, is verrassend te noemen. Een aanrader dus. Voor de liefhebbers van bijvoorbeeld Robert Harris, Mark Billingham en Karin Slaughter.

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia