Boek
Engels

Standing in another man's grave

Ian Rankin (auteur)

Standing in another man's grave

In de reeks:
Genre:
Na zijn pensionering werkt Rebus samen met een speciale unit mee aan het oplossen van enkele cold cases, m.n. dat van een moeder die dertien jaar na de verdwijning van haar dochter herhaalt dat het om een seriemoordenaar ging.
Titel
Standing in another man's grave
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2012
356 p.
ISBN
9781409144724 (paperback)

Besprekingen

Rebus, politieagent in ruste, werkt als burger mee met enkele cold cases bij een speciale unit. Een moeder komt dertien jaar na de onopgeloste verdwijning van haar dochter nog eens haar theorie herhalen dat het om een seriemoordenaar gaat. Rebus gelooft haar en begint in zijn eentje te speuren, tegen de zin van zijn oversten in en met de adem van de Klachtenafdeling van Malcolm Fox (zelf hoofdpersonage in een andere reeks) in zijn rug omdat hij zijn connecties onderhoudt met de maffia. Koppig maar volhardend bijt hij zich als een terriër vast in de zaak tot hij vermoedens krijgt dat een vroegere collega bij de zaak betrokken is. De Schot Rankin heeft met Rebus een beklijvende detective neergezet die zowel op papier als op het scherm zeer populair werd. Na vijf jaar stilte verwachten en krijgen we in zijn achttiende politieroman geen verrassingen maar weer pure kwaliteit. Zijn nieuwe, speciale statuut werkt enerzijds beperkend maar biedt ook nieuwe mogelijkheden om de plot te sturen en…Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia