Boek
Engels

Watchman

Ian Rankin (auteur)
Een man, die het gevoel heeft dat er een verrader binnen de geheime dienst zit, probeert erachter te komen wie dat is, maar wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt.
Titel
Watchman
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2010
XVII, 269 p.
ISBN
9781409120971 (paperback)

Besprekingen

Miles Flint is een gelukkige spion in London: hij werkt al twintig jaar als professionele voyeur: hij hoeft alleen maar te observeren en verslag uit te brengen. Onvoorziene bomaanslagen verstoren zijn rust en wanneer hij naar Belfast gestuurd wordt, belandt hij temidden de actie. Ondertussen probeert hij professionele en privéproblemen op te lossen. Ian Rankin wordt beschouwd als de beste Britse thrillerauteur van het ogenblik en is vooral bekend geworden door zijn romans rond de Schotse inspecteur Rebus. Dit boek, vijftien jaar niet meer in de handel, gaat aan de reeks vooraf en concentreert zich eerder op actie en spanning dan Rankins latere werk. In verhaalopbouw, stijl en toon zien we ook hier al een zeer goede auteur aan het werk. Pocket met goede letter en marges.

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia