Boek
Nederlands

Dierenparade : een boek vol geluiden

Irène Schoch (auteur), Daniel Coyonne (muziek)
+1
Dierenparade : een boek vol geluiden
×
Dierenparade : een boek vol geluiden Dierenparade : een boek vol geluiden

Dierenparade : een boek vol geluiden

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een van de dieren is jarig en bereidt een groot feest voor. De andere dieren ontdekken hun uitnodiging (of niet!). Vierkant prentenboek met expressieve kleurenillustraties in grove penseelstreken, met een cd met dierengeluiden. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Dierenparade : een boek vol geluiden / illustraties en tekst Irène Schoch
Auteur
Irène Schoch
Muziek
Daniel Coyonne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Animal bazaar
Editie
1
Uitgever
Nijmegen: Tutti, 2010
[90 p.] : ill. + cd
ISBN
9789490139155 (hardback)

Besprekingen

Het is feest in het dierenrijk, want Leeuw is jarig en dat zal ieder dier geweten hebben. Op de boerderij, in het bos, in het oerwoud, op de Noord- en Zuidpool en op de savanne: overal komen de uitnodigingen aan en gaan de dieren een voor een op pad. Het boek eindigt waar het feest begint, met een lied, taart en een brullende leeuw.
Dierenparade: een boek vol geluiden maakt zijn titel helemaal waar. Alle uitgenodigde dieren trekken in een stoet aan de lezer-kijker-luisteraar voorbij. Het verhaal is echter weinig meer dan de opsomming van die dieren (en het zijn er heel wat, van gibbon en siamang tot pimpelmees en keizerspinguïn). Een parade dus, en wel eentje ‘vol geluiden’. Bij het boek hoort immers een cd met de dierengeluiden, een enkele keer ondersteund door een pianodeuntje of afgewisseld met het geluid van een transportmiddel. De geluiden worden net als de dieren eenvoudig na elkaar geplaatst, een cd-track per dubbele bladzijde. Hoewel het herkennen van de dierengeluiden en…Lees verder
Een van de dieren is jarig en bereidt een groot feest voor. De andere dieren ontdekken hun uitnodiging (of niet!). Vierkant prentenboek in een fijn, compact formaat. Er zit een cd bij, waarop meer dan dertig dierengeluiden te horen zijn. Bij het voorlezen van dit boek kunnen kinderen tegelijkertijd de bijbehorende dierengeluiden horen. De tekst heeft weinig om het lijf, maar dat is niet onoverkomelijk, want de illustraties vertellen het verhaal voldoende. De emoties zijn herkenbaar weergegeven. De opwinding van koekoek, het slechte humeur van varken, de pretlichtjes in de ogen van de ondeugende chimpansee en nog veel meer zijn amusant. Elke illustratie is een wat naïef schilderijtje in realistische kleuren. De tekstblokjes zijn af en toe wat slordig geplaatst. De geluiden op de cd zijn levensecht en vullen het boek op een prettige manier aan. Het vraagt wel enige oefening om de tekst steeds op het juiste moment voor te lezen. Eigenlijk moet de voorlezer de blik steeds op de cd-speler …Lees verder

Dierenparade

De leeuw nodigt dieren uit alle werelddelen uit op zijn verjaardag. Bij elke illustratie hoort een symbooltje dat verwijst naar de bijhorende cd. Hierop zijn - hoofdzakelijk - dierengeluiden te horen van de dieren die op die pagina staan afgebeeld of je kan horen hoe een bepaalde actie klinkt, zoals de kikkers die zich in een vliegtuig verplaatsen. Op het einde brult de leeuw van geluk en hoor je een verjaardagsliedje.
Het idee is wel leuk maar dit boekje is voor een kleuter moeilijk hanteerbaar. De geluiden volgen elkaar heel snel op en duren erg kort. Eer je door hebt over welk dier het gaat, is het al afgelopen (gemiddelde duur 10 sec). Het boekje is enkel te gebruiken als een volwassene (en met volle aandacht) de code van de signalen volgt op een laptop en alzo de illustraties bijtijds omslaat met de snelheid van de opeenvolgende dierengeluiden. Een kind kan dit nooit alleen systematisch volgen. Ook zijn bepaalde opnames niet goed te herkennen.
De primitieve tekenstijl…Lees verder