Boek
Nederlands

Schuldig : een verkenning van mijn geweten

Jannah Loontjens (auteur)
+1
Schuldig : een verkenning van mijn geweten
×
Schuldig : een verkenning van mijn geweten Schuldig : een verkenning van mijn geweten

Schuldig : een verkenning van mijn geweten

Als Jannah Loontjens besluit om Kerst niet met haar moeder te vieren, voelt ze zich bezwaard. Hoe moet ze dit tegen haar moeder zeggen? Waar komt dit schuldgevoel vandaan? In Schuldig. Een verkenning van mijn geweten onderzoekt Loontjens aan de hand van filosofen en schrijvers de verschillende soorten schuldgevoel die haar leven lijken te beheersen. Deze gevoelens hebben niet alleen betrekking op
Onderwerp
Zelfvertrouwen, Schuld
Titel
Schuldig : een verkenning van mijn geweten
Auteur
Jannah Loontjens
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Podium, © 2021
238 p.
ISBN
9789463810234 (paperback)

Over Jannah Loontjens

CC BY 3.0 - Foto van/door Uitgeverij Ambo

Jannah Loontjens (Kopenhagen, 1974) is schrijfster, dichteres en filosofe. Ze werd geboren in Denemarken en woonde als kind in Zweden.

Biografie

Carrière

Jannah Loontjens promoveerde in 2012 bij Mieke Bal aan de Universiteit van Amsterdam op haar proefschrift Popular Modernism.

Voor De Groene Amsterdammer en Awater schreef ze over poëzie en filosofie, voor de Volkskrant schreef ze van 2007 t/m 2020 recensies van buitenlandse literatuur, grotendeels uit Scandinavië. Met enige regelmaat schrijft ze opiniestukken voor o.a. Trouw (krant) en NRC Handelsblad. Sinds 2019 heeft ze een vaste rubriek in Filosofie Magazine.

Ze doceerde filosofie aan de UvA, aan ArtEZ en aan de Gerrit Rietveld Academie. In 2019 stopte ze met lesgeven om zich volledig op het schrijven te richten. Wel geeft ze nog lezingen en zomercursussen aan de ISV…Lees verder op Wikipedia