E-boek
Nederlands

Wie weet

Jannah Loontjens (auteur)
Jannah Loontjens – Wie weet ‘Wie weet’ van Jannah Loontjens speelt in Amsterdam, op de avond voor de grote protestmars ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op Charlie Hebdo. Zes vrienden en familieleden dineren bij Paul in zijn chique huis. Het lijkt een vrolijk diner, maar ondertussen gaat het er hard aan toe; steken onder water, beschuldigingen en meningsverschillen domineren de
Titel
Wie weet
Auteur
Jannah Loontjens
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2018
1 digitaal bestand
ISBN
9789026332357
CloudLibrary
3kuszg9

Andere formaten:

Over Jannah Loontjens

CC BY 3.0 - Foto van/door Uitgeverij Ambo

Jannah Loontjens (Kopenhagen, 1974) is schrijfster, dichteres en filosofe. Ze werd geboren in Denemarken en woonde als kind in Zweden.

Biografie

Carrière

Jannah Loontjens promoveerde in 2012 bij Mieke Bal aan de Universiteit van Amsterdam op haar proefschrift Popular Modernism.

Voor De Groene Amsterdammer en Awater schreef ze over poëzie en filosofie, voor de Volkskrant schreef ze van 2007 t/m 2020 recensies van buitenlandse literatuur, grotendeels uit Scandinavië. Met enige regelmaat schrijft ze opiniestukken voor o.a. Trouw (krant) en NRC Handelsblad. Sinds 2019 heeft ze een vaste rubriek in Filosofie Magazine.

Ze doceerde filosofie aan de UvA, aan ArtEZ en aan de Gerrit Rietveld Academie. In 2019 stopte ze met lesgeven om zich volledig op het schrijven te richten. Wel geeft ze nog lezingen en zomercursussen aan de ISV…Lees verder op Wikipedia